0
Posted 26/10/2007 by Malkavian in Comics
 
 

De comeback of Jim Shooter

Na al die jaren van afwezigheid komt één van de main-stream grootmeesters terug. Jim Shooter keert terug naar de reeks waar het allemaal begon. The Legion of Superheroes. In de jaren 70 creëerde hij reeds enkele figuren zoals Karate Kid, Ferro Lad & Princess Projectra. Hij was toen 13 of 14 jaar oud. Later zou hij voor Marvel, The Secret Wars schrijven. Zijn carriere was natuurlijk niet zonder slag of stoot verlopen. Menig artist beschouwde hem als een dictatoriale editor. Met een ijzeren greep waakte hij zorgvuldig over de continuiteit en verdedigde tot afschuw van menig fan de coörperate ideas of selling toys and making more profits ten koste van …

Het zwarte kostuum van Spidey zou er enkel alleen zijn gekomen voor de toys, las ik ergens. Shooter zou hiervoor aan de basis hebben gelegen. Ik ging er altijd vanuit dat de Secret Wars serie er kwam met het oog op een toy line van Marvel op de markt te brengen waar alle major figuren in voor kwamen. Desalniettemin (waarschijnlijk gedreven door jeugdsentiment) bekleedt Secret Wars zeker een hoog plaatsje in mijn Marvel top 10. Eén van de andere disputen die hem toch het zuur opbrak, was het “gevecht” van Jack Kirby met Marvel over Jack’s originelen. Zijn standpunt zou omstreden geweest zijn.

Dat hij toch bedreven was in hetgeen hij deed, bewees hij met Valiant comics. Maar zoals met alle liedjes, koos hij dit keer niet de kant het geld en verliet hij Valiant. Van hogerhand moesten de print-runs van comics opgedreven worden, het aantal titels opgedreven worden en zo meer en meer in de vergetelheid geraken. Spijtig, want de opzet van Valiant mocht er wezen. Met zijn eigen uitgeverij Defiant zorgde hij ervoor dat wij David Lapham’s eerste passen mochten leren kennen.

Benieuwd wat deze reeks gaat worden?
Uitkijken maar !

Enjoy !!

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian