0
Posted 17/09/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Review : Mice Templar #1

De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Ik heb een nieuwe favoriet om te lezen. Mice Templar, een zalige nieuwe comic reeks dat zich afspeelt in de wereld van de muizen. Na de klassieker Maus en de soortgelijke comics Mouse Guard, krijgen we dus een nieuw knaagdier verhaal.

Mice Templar vertelt het verhaal van een dorpje waarin de legende van de Templar nog steeds inleven word gehouden door de entousiaste jeugd. De Templar zou een oude orde zijn van muizen die het kwaad bevochten en dit voor vele seizoenen totdat ze zich tegen elkaar keerden. Nu zouden er nog Templar rondlopen maar verscholen uit schaamte door het verraad en verstoten door de muizen die ze vroeger beschermden.

Het dorpje is een rustig plaatsje aan een plas water maar de rust word deftig verstoord wanneer een leger ratten binnen valt en het dorp platbrand. Ze hebben gehoord dat er in het dorp een Templar verscholen zit. En de ratten willen zijn hoofd op een staak zien. Algauw kom je te weten wie de Templar is die verscholen is en hoe deze gebeurtenis het leven van de jonge muizen beinvloed.

Mice Templar is een perfecte combinatie van Fantasy en dierenwereld. Je merkt duidelijk dat het Michael Avon Oeming – Bryan Glass team leuk werk oplevert. Ze maken meer dan een verhaal, ze creeren een wereld met hun eigen mythologie. Zeg maar gerust een Lord of the Rings in het klein. Ik ben zelf een Roleplayer dus ik hecht zeer veel waarde aan achtergrond verhaal. En met de verschillende goden en systemen die ze in deze ene nummer al hanteren ben ik gerust gesteld. En vanaf nu staat deze reeks op mijn pull-list. Volgende nummer is voor November en kan je nu al pre-orderen bij Sodacomics;

Hier een gratis extratje als kennismaking. Een kortverhaal dat gratis op Mice Templar’s mini site te vinden is.

Enjoy.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian