0
Posted 03/09/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Spotlight : X-Isle

Wat was er eerst de comics of de tv-serie … In sommige gevallen beginnen de grenzen te vervagen. Comics die verfilmd worden en tv-series die een tweede leven krijgen in de comics. Dat beide mediums nauwe banden hebben is voor iedereen al duidelijk. Bekendere en minder bekendere schrijvers uit de tv-wereld zetten almaar vaker de stap naar comics. Zo zijn er J.M. Straczynski, Allan Heinberg en Andrew Cosby. Deze laatste is de bedenker van de tv-serie Eureka, momenteel nog niet te zien bij ons.

Met X Isle is hij alvast niet aan zijn proefstuk bezig. Eerder schreef hij Damn Nation verschenen bij Dark Horse en pende hij voor BOOM! STUDIOS titels zoals The Savage Brothers, The Enigma Cypher & … Damn Nation staat zelfs in de steiger voor een verfilming in 2009.

Hoe meer ik de strip herbekijk, hoe meer er linken of gelijknissen uit de tv-wereld me worden voorgeschoteld. Niet alleen de tekenstijl heeft iets filmisch, de titel doet me rechtstreeks denken aan de lay out van X-files. Plus een paar characters vertonen opmerkelijke vergelijkenissen met acteurs. Is dat soms … (de regen heeft er ook iets mee te maken). Er zitten er nog een paar frappante voorbeelden in. Zoeken maar !!

BOOM! STUDIOS geeft als korte inhoud: “A team of researchers drift on the ocean, lost, in their quest for an enigmatic island that’s never been explored. Washing on its shores, they find a dense, terrifying jungle populated with animal and plant life that has evolved along a completely different path. What secret does this isle hold? Why are the life forms there so dangerous – and so alien? In the tradition of Alien and the recent horror-hit The Descent! Featuring art from Greg Scott (Gotham Central, Sword of Dracula).”

Ok, we kennen al veel elementen uit verschillende mediums. Maar storen deed me dat zeker niet. Het zit vol leuke plot wendingen waardoor het spanningsgehalte hoog blijft. Ik heb er alvast van genoten. Nu jullie nog …

Enjoy !!

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian