0
Posted 01/09/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Spotlight : Maxwell Strangewell (The Fillbach Brothers)

Je hebt van die stripauteurs die bruisen van creatieve energie en met de meest geschifte creaties op de proppen komen : Andreas, Doug TenNapel, Trondheim, … Het is natuurlijk véél te vroeg om de Fillbach-broers aan dit lijstje toe te voegen maar als introductie van hun geniale gekte kan dit boek wel tellen. Voor de meesten (waaronder mezelf) zijn dit nobele onbekenden die al wat verkoopsucces kennen met hun serie “Star Wars: Clone Wars Adventures”.

Het boek behandelt de gebeurtenissen die volgen nadat een wezen “the Strangewell” op aarde neerstort. Nadat hij wordt gevonden door een jonge vrouw, Anna, volgen de meest geschifte gebeurtenissen elkaar op en maken we kennis met verschillende groeperingen of individuën die elk met een eigen motivatie trachten het wezen te in handen (of tentakels) te krijgen. De ene ziet Max, zoals het wezen door Anna wordt genoemd, als de sleutel tot de geheimen van het universum, de andere ziet hem als het ultieme vernietingswapen. Het verhaal zit vol gekke personages en hilarische dialogen. Dit is echt een ‘labour of love’ welke door Matt en Shawn werd volgepropt met verschillende referenties naar S.F.-klassiekers, van Jules Verne’s “Reis naar het middelpunt der aarde” tot “E.T.”, soms zelfs zeer expliciet.

De tekeningen zijn zeer sterk ! Er wordt vanaf de allereerste pagina gespeeld met de zwart/wit-contrasten en de manier waarop de schijnbaar simpele tekeningen de meest fantastische situaties verbeelden kan alleen maar bewondering opwekken.

Liefhebbers van zottigheden en science fiction moeten dus niet twijfelen maar het is een boek die zeker niet door iedereen zal gesmaakt worden. Voor mij is het alvast één van de beste graphic novels van het jaar.

Image Hosting by PictureTrail.com

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian