0
Posted 30/08/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Spotlight : Sleeper

Yup, yup, ik heb er weer een favoriet karakter bij. Tao aka Tactical Augmented Organism. It’s all in a name.

Na het herlezen van Sleeper (voor de zoveelste keer), geraakte ik helemaal in de ban de ultra manipulerende Tao. Maar niet alleen hij is in Sleeper zo lekker gemeen, er loopt er nog eentje rond. Een bad a$$ girl dat kickt op pijn in haar nachtelijke escapades, vloekt, smoort en het liefst van al de mannen in haar kruis stampt. We dwalen nu wel een beetje af, maar dat krijg je nu eenmaal met brave huisvadertjes.

Heeft het nu te maken met meesterlijke schrijverstalent van Ed Brubaker of met het feit het figuur ontsproten is uit de geest van Alan Moore. Ik heb daarom de nieuwe “Alan Moore’s Complete Wildcats” Trade eens ter hand genomen. Hoe je het draait of keert, zelfs in slechte momenten, schrijft die kerel ver boven het gemiddelede. Hij weet wel van aanpakken. Het is echter Ed Brubaker die er nog een schep bovenop doet. Wat was er eerst het kip of het ei? Zoek het zelf maar uit. Beiden Trades / series zijn dikke aanraders, alhoewel Sleeper nog altijd mijn voorkeur geniet.

Tao.
“The Tactical Augmented Organism was created by Optigen, a subsidiary of the Halo Corporation, on behalf of International Operations. As a child, he grew at an amazing rate. The scientists working on him thought that he was imprisoned in his test tube, but at nights he would sneak out and use the lab’s computers to learn more about the world outside.When Savant and Mister Majestic were reforming the WildC.A.Ts, Savant read the files on TAO. The scientist of Optigen was unwilling to let TAO go until TAO handed him a note with several numbers on it. The scientist immediately agreed to release TAO. When asked what the numbers meant, TAO explained to his new teammates that the top one was the phone number of the scientist’s wife, the other five were the phone numbers of the scientist’s mistresses.”
More on Wikepedia.

Enjoy !!

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian