0
Posted 29/08/2007 by Malkavian in
 
 

Spotlight : Hero Squared

Captain Valor, de grootste superheld aller tijden, wordt verslagen door Caliginous, de meest verschrikkelijke slechterik aller tijden. Caliginous slaagt er zelfs in om gans de wereld te vernietigen. Per ongeluk komt Captain Valor terecht in een parallel universum waarin hijzelf nooit superkrachten heeft gekregen. Helaas volgt Caliginous hem naar deze wereld met het plan om het vorige scenario keer op keer te herhalen….

Milo is een dromer die het liefst in zijn flat met zijn Playstation speelt of een paar DVD-tjes bekijkt. Natuurlijk wordt zijn leven extreem verstoord als zijn superzelf uit een ander parallel universum hem om hulp komt vragen.

“Hero Squared” is een buitenbeentje tussen al die superhelden-bundels die vandaag in de rekken liggen. Het deed me bij het lezen meer denken aan “Hitchhiker’s Guide to The Galaxy” van Douglas Adams. Dit komt vooral door de waanzinnige dialogen geschreven door Keith Giffen & J.M. DeMatteis van wie ik nog nooit had gehoord (maar nu ik Wikipedia heb geraadpleegd weet ik dat deze mensen al een ongelooflijk curriculum hebben, zowel apart als tesamen). Het is zo goed geschreven dat je dit boek aan eender wie met een goed gevoel voor humor kan geven, zelfs al lezen ze geen superheldenstrips.

Image Hosting by PictureTrail.com

 

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian