0
Posted 28/08/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Review : Catwoman – When in Rome

De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Na het lezen van “Catwoman-When in Rome” kan ik me enkel afvragen waar sommigen het enthousiasme voor dit album haalden. Zijn Loeb en Sale dankzij bundels als “The Long Halloween” of “a Superman for all seasons” onaantastbaar geworden ?

Het verhaal speelt zich af tussen “The Long Halloween” en “Dark Victory”, 2 klassieke Batman-verhalen van hetzelfde duo. In deze periode was Selina Kyle (alias Catwoman) in Italië om wat meer te weten te komen over het verleden van de Falcone-familie en dat van haarzelf. Als hulpje heeft ze Edward Nygma (alias The Riddler) mee die zorgt voor de komische noot.

Deze setting geldt als excuus voor redelijk grappige situaties, de meest ongeloofwaardige verhaalwendingen en onwaarschijnlijke confrontaties. Wel is alles meestal zéééér mooi getekend, zoals we het gewend zijn van Tim Sale, en prachtig ingekleurd door Dave Stewart. Het is echte eye candy : als er iets is wat deze bundel de moeite waard maakt dan zijn het wel de illustraties. Maar verwacht geen verhaal met een goed uitgekiend plot, het is echt zeer rommelig qua script om niet te zeggen een hutsepotje. Er zitten echt enorme gaten in het plot en de motivaties van sommige slechterikken zijn niet echt duidelijk. Ook is er op het eind van het verhaal geen echte zekerheid wie er de moord, waarmee het verhaal begint, heeft uitgevoerd en wat de motivatie ervoor dan eigenlijk was.

Dit is de meest teleurstellende Loeb/Sale-bundel tot nu toe. (“Haunted Knight” heb ik niet gelezen) Het is niet echt slecht maar ook niet echt goed, een vijf op tien.

Image Hosting by PictureTrail.com

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian