0
Posted 16/06/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Spotlight : Black Summer

Ok,
Warren Ellis is voor velen al geen onbekende meer.Zijn reeksen, zoals Transmetropolitan, Authority, Planetary bewezen keer op keer dat hij talent heeft.Met de regelmaat van de klok, komt er wel iets nieuws uit van zijn hand. Bij Avatar leverde hij al volgende reeksen af zoals Scars, Bad Signal en Dark Blue.Nu komt hij op de proppen met een nieuwe serie, Black Summer, waarvan ik juist de preview gelezen heb.

Inhoudelijk is het een kruising van Transmetropolitan en The Boys. Natuurlijk kan je met 15 pagina’s niet veel voorspellen.

John Horus is / was lid van The Eight Guns, die na een fatale missie enkele van leden verloor, ééntje zelfs een ledemaat.
The Eight Guns waren populair tot op het moment van 09/11. De publieke opinie keerde sindsien zich tegen hun omdat ze de aanslag op WTC-torens niet hebben kunnen verhinderen. Ondertussen krijgen we de oorlog in Irak, de huidige president steelt twee verkiezingen etc. John Horus besluit daarom de President van de States te vermoorden en het land terug te geven aan de bevolking. Hij wil terug een people-democratie ipv een corperate-democratie.

Warren Ellis dijnt mee op het bon-ton gedachtegoed door zich uit te spreken tegen de Bush administratie en speelt daarmee goed in op huidige politieke sfeer. De tekeningen van Juan Jose Ryp doen me denken aan Geoff Darrow en sluit perfect aan bij de (another superf*cks) story setting.

Benieuwd wat de auteurs met de volgende nummers van plan zijn … ?
Ik ben alvast geprikkeld.

Enjoy !!

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian