0
Posted 06/06/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Review : Ultimate X-men, Cable

Image Hosting by PictureTrail.comDe nieuwste Ultimate X-men-TPB is een wreed geval en is op het net aanleiding tot héél wat controverse. Er worden enkele toffe nieuwe personages geïntroduceerd zoals Cable, Bischop en een zéér coole Ultimate-versie van Pyro maar voor de tweede keer in de Ultimate X-Men (na Beast) laat iemand van de kerngroep het leven. Het verhaal draait om Cable die uit de toekomst komt om Charles Xavier te doden, aangezien hij Xavier beschouwt als de oorzaak van wat fout zal lopen in de toekomst. Wat er precies fout zal lopen komen we nooit echt te weten maar dat zal in een toekomstige bundel wel duidelijk worden.

Image Hosting by PictureTrail.com

Het is een essentieel verhaal maar helaas is het niet Kirkman’s beste X-men-verhaal. Het grootste euvel is dat een belangrijk overlijden ons niet zoveel doet. Het gebeurt, we zien de reacties van de mede-mutanten maar we voelen geen medeleven. Uiteindelijk is het geheel zeer degelijk en spannend. Het doet ook uitkijken naar wat er volgt en in die zin is Ultimate X-men ook een ultieme soap, want zoals steeds zijn er ook deze keer weer emotioneele strubbelingen tussen de X-men. Op een bepaald moment vraagt iemand zich zelf af hoe ze met al die relationele toestanden ooit tot vechten toekomen.

Yanick Paquette & Ben Oliver doen als tekenaar zeer degelijk werk en Oliver’s versie van iemand als Pyro of Cable is gewoonweg fantastisch.

Image Hosting by PictureTrail.com

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian