0
Posted 06/06/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Review : Ultimate Fantastic Four, GOD WAR

Klik op de afbeelding om de link te volgen

Eerlijk gezegd was ik een beetje ontgoocheld dat het duo Mark Millar/Greg Land niet verder deed met Ult.F.F. want hun vorige bijdrages hebben de reeks op een hoger niveau gebracht. Nu is het dus Mike Carey die de fakkel overneemt ( http://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Carey ) en hij laat het fantastische viertal direct een andere richting nemen.

Het was een zware dobber. Al van in het eerste deeltje wordt men met een tiental nieuwe personages geconfronteerd zonder echte introductie, personages die op de vlucht zijn uit een ander universum. Het is allemaal enorm verwarrend en ik heb de eerste twee deeltjes van deze bundel uiteindelijk herlezen om wat meer vat te krijgen op de vertelling. Wat straffer is, die nieuwe personages, en zeker de slechterikken Thanos, Ronan en Gallowglass, zijn in deze bundel veel interessanter dan de Fantastic Four zelf. Het is alsof Carey een fantastische vertelling in zijn hoofd had en er maar de FF bij betrokken heeft omdat dat nu eenmaal zijn opdracht was.

Uiteindelijk is dit van begin tot eind een verhaal met veel explosies en gevechten maar we leren weinig bij over de personages. Carey zorgt niet voor verdere uitdieping van de karakters van de helden, ze gaan gewoon van het ene gevecht naar het andere. Ik heb ook het gevoel dat er een betere inkadering van het verhaal had kunnen zijn, iets wat de lezer meer betrokken tot het verhaal had kunnen doen voelen.

Met al deze negatieve woorden, moet ik wel zeggen dat het zeker geen slechte TPB is. Er zitten wel goede zaken in en ik zal het met plezier nog eens herlezen in de toekomst. Dat zal ook komen door het indrukwekkende tekenwerk van Pasqual Ferry ( http://www.newsarama.com/images/interviews/2005/ferry/Ferry.htm ) dat soms wat chaotisch overkomt maar over het algemeen verbluffend is. Zo is de aankomst van Gallowglass op aarde in het tweede deeltje een feest voor het oog. P.R.A.C.H.T.IG.

De volgende Ultimate FF-bundel (te verschijnen in juli) zal waarschijnlijk Diablo introduceren, met tekenwerk van respectievelijk Mark Brooks. Toch iets om naar uit te kijken vind ik.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian