0
Posted 04/06/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Review : Criminal

Voor de Eisner Awards is deze reeks genomineerd voor “Best New Series” en Brubaker voor “Best Writer” (Criminal en Daredevil). Ondertussen heb ik jullie al op de hoogte gebracht hoe goed Brubaker’s Darevil is en met deze nieuwe serie wordt dit schrijverstalent voor de zoveelste keer bevestigd.

Image Hosting by PictureTrail.com

Deze eerste bundel gaat over iemand die in het misdaadmilieu bekend is als een lafaard, die bepaalde confrontaties uit de weg gaat. Maar in werkelijkheid is hij iemand die elke potentiële overval zo zorgvuldig mogelijk voorbereidt zodat er niks kan foutlopen en als er daadwerkelijk iets foutloopt hij tenminste kan ontsnappen. Als er niet aan die voorwaarden wordt voldaan doet hij het niet. Zijn tragische verleden zorgt ervoor dat hij hier redelijk fanatiek in is. Het is een klassiek verhaal van een overval die uiteindelijk in het honderd loopt en de gevolgen ervan. Laat ik toegeven dat het een cliché-verhaal is maar dan wel één die verhaaltechnisch perfect in mekaar zit en waarvan de karakters zéér goed uitgewerkt zijn. Hoewel ik een vermoeden had waar het allemaal op ging uitdraaien kon ik niet meer stoppen met lezen, leefde ik met de personages mee en legde ik uiteindelijk tevreden de uitgelezen bundel neer. Het is een mooi afgerond verhaal (toch wel uitzonderlijk bij comics) en de volgende bundel zal over een totaal andere groep mensen gaan.

Image Hosting by PictureTrail.com

De sfeer zit hier enorm juist, waarschijnlijk ook door de donkere, vlekkerige tekeningen van Philips, die zowel de donkere atmosfeer als de innerlijke grauwheid van de karakters perfect weet te illustreren. Die man is niet de meest fantastische tekenaar maar hij is verdomd effectief. Sean Philips is op dit moment waarschijnlijk het meest gekend voor zijn werk aan “Marvel Zombies” maar heeft al eerder met Brubaker samengewerkt, namelijk aan “Sleeper”, ook een aanrader.

Met betrekking tot Criminal kan je hier een interview van “Forbidden Planet” met Sean Philips lezen :  http://forbiddenplanet.co.uk/blog/?p=1827 En hier met Ed Brubaker : http://www.comicbookresources.com/news/newsitem.cgi?id=10509

“Writer Ed Brubaker understands how to tell a great genre story as well as any storyteller out there, and in the pages of Criminal, it’s a hell of a lot of fun watching him spin a familiar heist-gone-wrong story into a riveting character study of seriously flawed yet very human individuals.” — IGN.com

Image Hosting by PictureTrail.com

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian