0
Posted 26/05/2007 by Malkavian in Comics
 
 

De Daredevil Special door Spiff : Slot

DD_logo

De Daredevil Special door Spiff : Slot

11) Daredevil (Brubaker & Lark)
Nog nooit gehoord van Brubaker & Lark. Als ik dan eens kijk op Wikipedia, dan zie ik bij beiden dat ze al heel wat ervaring op zak hebben met als bekendste titel “Gotham Central”. Bendis en Brubaker waren zelfs in 2001 van plan om tesamen een team-up te schrijven van Batman met Daredevil. Beide schrijvers waren enthousiast over hun ideeën, welke onder andere een gevecht tussen Batman en Bullseye bevatte alsook één tussen Catwoman en Elektra. Uiteindelijk is het project niet doorgegaan door een onenigheid tussen DC en Marvel. Ik vermeld dit om aan te tonen dat Bendis en Brubaker geen vreemden voor mekaar waren toen werd aangekondigd dat Brubaker Daredevil ging overnemen. Bendis meldde al in zijn nawoord van zijn laatste Daredevil-deeltje dat hij erin gerust was dat zijn opvolger het goed ging doen en dat Brubaker zelfs zeer opgetogen was over de enorm controversiële toestand waarin Bendis onze gehoornde vriend achterliet. Eerst zien dan geloven dacht ik… en na het lezen van “Daredevil: The Devil, Inside and Out, Vol. 1” kan ik alleen zeggen : Yes Yes Yes, I believe !

Brubaker had Daredevil’s netelige situatie kunnen beginnen oplossen in zijn eerste TPB om daarna met een schone lei te beginnen, maar neen, wat doet hij : hij doet Matt Murdock nog dieper in de penarie zakken. Hij zit in de gevangenis met allemaal mensen die hij erin heeft geholpen, wanhopig te doen alsof hij een gewone blinde advocaat is. Drie van zijn aartsrivalen zitten er al : Kingpin, The Owl en Hammerhead, maar Brubaker steekt er nog een paar wrede gevallen bij. Ondertussen is er iemand die in Daredevil-kostuum Murdock’s rol in Hell’s Kitchen heeft overgenomen en daarbovenop wordt ??? doodgestoken tijdens een bezoek aan de gevangenis. Uiteindelijk wordt het een wilde en spannende rit waarbij achter elke hoek een verrassing van jewelste wacht. Alle grote middelen worden uitgehaald en uiteindelijk eindigt het verhaal op zo’n fantastische wijze dat je begint te hunkeren naar het volgende deel dat in mei/juni uitkomt….
Veel lof mag natuurlijk ook gaan naar David Lark wiens stijl lichtjes lijkt op die van Maleev maar toch totaal eigen is, iets meer schilderachtig. Kortom, the right man for the job.

Wat kan ik nog zeggen. Daredevil moet gewoonweg de beste Marvel-serie zijn sinds enkele jaren en ik vraag me af hoe lang ze dit hoge niveau nog zullen volhouden….

enkele quotes om de twijfelaars te overtuigen :

“If you’re not picking up Daredevil , that’s a mistake that you MUST rectify. This book has been consistently great for years, thanks to Bendis and Maleev, and now, Brubaker and Lark are following up with a run which is really challenging Bendis… HIGHLY RECOMMENDED!” (Comixtreme.com)

” Daredevil is officially the best comic book on the market. I can’t think of a single book that comes close… If you’re waiting for the trades, you need to jump in on a monthly basis. Read this book at the expense of everything else – and tell your friends about it too.” (IGN.com)

“Bendis’ take on Daredevil was great, and Brubaker’s looks to be just as good… This is one of the best titles released by Marvel right now.” (PaperbackReader.com)

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian