0
Posted 26/05/2007 by Malkavian in Comics
 
 

De Daredevil Special door Spiff : Deel 5

DD_logo

De Daredevil Special door Spiff : Deel 5

10) Daredevil MK, de volumes door BENDIS & MALEEV :
In 2003 won Bendis 2 Eisner Awards voor zijn werk aan Daredevil : “Best Continuing Series” en “Best Writer”.  De eerste persoon die hem hiervoor feliciteerde op de uitreiking was Miller.  Elke artiest die de laatste 20 jaar aan Daredevil heeft gewerkt geraakte niet uit de schaduw van Miller’s erfenis…behalve Bendis dus.  Hij heeft net als Miller een persoonlijke stempel op Daredevil gedrukt en het lezerspubliek doen groeien.   Het tekenwerk van Maleev draagt enorm bij aan de kwaliteit van de serie : een donkere, korrelige, realistische tekenstijl.  In die mate zelfs dat in de paar issues die niet getekend zijn door Maleev het enorm opvalt dat de schrijfsels van Bendis minder goed overkomen.

Alle 9 bundels van dit tweetal draaien rond één gegeven waarrond verschillende prachtige verhaallijnen zijn geweven.  Het draait vooral om de dubbele identiteit van Murdock : enerzijds werken als advocaat maar anderzijds buiten de wet staan als Daredevil.  Een krant maakt deze dubbele identiteit bekend aan het publiek en Matt Murdock doet alles om de situatie weer recht te zetten : hij vecht de krant aan in de rechtbank en als Darevil vecht hij het uit met Kingpin Wilson Fisk en andere oude bekenden.  Hoe meer hij zich verzet tegen deze realiteit, hoe meer hij zich in nesten werkt.  In het midden van de serie wordt er een jaar overgeslaan en dan begint het pas echt erger te worden.  Ondertussen laat Bendis mondjesmaat meer en meer los van wat er in dat jaar is gebeurd.

Uiteindelijk leidt alles tot een ongelooflijk sterke finale die de opvolgers, Brubaker en Lark een beetje voor een schijnbaar onmogelijke taak zet.  Brubaker zei hierover het volgende : “I want to piss all over the book and make it mine as soon as humanly possible.” Dat lijkt me sterk, hoewel het er vroeger natuurlijk ook naar uitzag dat niemand in Miller’s voetsporen kon treden.
Laat me besluiten met te melden dat deze bundels in geen enkele comic-collectie mag ontbreken en waarschijnlijk de sterkste “superhero”-reeks van Marvel is sedert de laatste 10 jaar.

P.S. Daredevil 9 “Echo – Vision Quest” (David Mack) is al een tijdje “out of print” maar is qua verhaal verwaarloosbaar en staat totaal los van de reeks van Bendis & Maleev

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian