0
Posted 25/05/2007 by Malkavian in Comics
 
 

De Daredevil Special door Spiff : Deel 3

DD_logo

De Daredevil Special door Spiff : Deel 3


6) Daredevil MK : Yellow (Loeb – Sale)

Een beetje een tegenvaller deze Daredevil behalve misschien op grafisch vlak.
Wat al tegenvalt is dat men tien jaar nadat Frank Miller en Romita Jr dat perfect hebben gedaan, men nog eens de oorsprong van Daredevil vertelt, maar deze keer veel oppervlakkiger. Alles speelt zich in een karikaturaal jaren ’20 sfeertje af. Het is alsof Will Eisner’s SPIRIT elk moment kan binnenwandelen. Misschien was het de bedoeling om een hommage te brengen aan de manier waarop Daredevil zich voor het eerst aan het publiek presenteerde in het jaar 64. Toen was Daredevil’s kostuum geel en was alles waarschijnlijk iets naiever van toon. Als dat zo is dan zijn ze hierin geslaagd. Maar nu zijn we, zeker met de Marvel Knights-lijn, gewend dat de karakters ietsje meer worden uitgediept.
Als je aan Daredevil-Yellow begint mag je dit dus niet verwachten.
Eigenlijk hebben Loeb & Sale, mensen met een grote reputatie mij ontgoocheld.
Wat ik weer enorm mooi vind aan deze TPB is de fantastische cover. Weeral om in te lijsten.

7) Parts of a Hole (Mack, Quesada)
Zeer sterke opvolger van “Guardian Angel”
Den Devil geraakt toch maar steeds in female troubles hé. Tis nu weer van dat. Een prachtig mooie begaafde jonge dove vrouw wil met de beste bedoelingen DD uit de wereld helpen. Als Kingpin daar toch niet weer achter zit…. die schobbejak.
Het verhaal is van David Mack, vooral bekend van “Kabuki”. Het is zijn eerste keer voor DD en het is een schot in de roos. Hij weet ons echt te verrassen met een originele invalshoek en ondertussen slaagt hij erin om Kingpin als grootste krapuul van de wereld af te schilderen maar ook als iemand die zich door zijn tragische geschiedenis in deze rol gedwongen ziet. Het verhaal heeft een XXXXXXXXXX-treem ironisch einde.
Het tekenwerk is weer van Quesada : Prachtige bladindelingen, experimenten met de letterzettingen, combineren van meerdere tekenstijlen in één tekening, noem maar op. Dit is een master at work.
De bijgevoegde issue # 12, die er om de volledigheid aan toegevoegd is, is eigenlijk een overbodig niemendalletje, vergeleken met wat vooraf staat.
Je hoort me al weer aankomen. Dit is een must-have voor iedere Marvel-fan.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian