0
Posted 25/05/2007 by Malkavian in Comics
 
 

De Daredevil Special door Spiff : Deel 2

DD_logo

De Daredevil Special door Spiff : Deel 2

4) Daredevil : Typhoid Mary (Noccenti, Romita)
In deze Trade Paperback zit zowel het beste als het slechtste van Daredevil.
Het beste :
– het personage van Typhoid Mary. Fantastisch hoe haar dubbel karakter is uitgewerkt
– Matt Murdock wordt hier afgebeeld als iemand van vlees en bloed, iemand die ook durft zijn lul achterna lopen terwijl hij een prachtige vrouw heeft die thuis op hem wacht. We zien ook hoe hij “Born Again” heeft verwerkt en hoe hij toch meespeelt in het rechtsysteem als adviseur voor een advocaat, anderzijds werkt hij ook naast de wet als Daredevil. Zo heeft ook hij een dubbel karakter en elke kant van hem maakt kennis met elke kant van Typhoid Mary. Hij begint zijn eigen daden van geweld in twijfel te trekken en vraagt zich ook af of hij de mensen in zijn omgeving niet tekort doet.
– Kingpin is grandioos
Het slechtste :
– de drie laatste delen stellen enorm teleur
– Johnny van de Fantastic Four en Black Widow worden er bijgesleurd, maar dit komt zo kunstmatig en overbodig over.
– het laatste deel maakt deel uit van een cross-over tussen meerdere reeksen, namelijk “Inferno” maar dit maakt het ganse einde kapot. Uit zijn context is het niet te snappen en heeft het niks te maken met wat vooraf ging. Ik kan me voorstellen dat de schijver Nocenti hiertoe werd verplicht door de bazen van Marvel.
De tekeningen van Romita Jr. zijn nog niet zo volmaakt zoals hij ze nu voor Amazing Spiderman doet, maar ze volstaan. De bladindeling is wel heel goed. Soms zelfs een beetje als Andreas. Eigenlijk is dit een minder deel dan Born Again maar ook een essentieel deel. Er zit naast de minpunten zoveel groots in deze TPB dat je het niet kunt negeren.

5) Daredevil MK vol. 1 : Guardian Devil (Smith, Quesada, Palmioti)
Geschreven door Kevin Smith, de bekende regisseur van Clerks en Chasing Amy, die een eerste keer een verhaal voor een comic mocht schrijven . Het is hem zeer goed gelukt.
Ik zal eerst beginnen met de minpunten. Het eerste grote minpunt is dat er veel overeenkomsten zijn met van “Born Again” van Frank Miller. Hier zijn er weer krachten aan het werk die het leven van Matt Murdock kapot willen maken. De climax is een beetje ontgoochelend. Het tweede punt is het wederkomende vraagstuk van waarom een mens gelooft, is er een god. Op een bepaald moment had ik zelf het gevoel alsof men mij wou bekeren.
En nu de grote pluspunten : dit is een zeer goed verhaal van begin tot eind superspannend. Het beste was volgens mij de sublieme en dramatische confrontatie tussen Daredevil en een oude bekende op het eind van deel 5 van deze TPB. Matt worstelt met vele schuldgevoelens, vragen met betrekking tot zaken uit het verleden en met de relaties met de mensen om zich heen.
De tekeningen zijn prachtig (Joe Quesada) hoewel het misschien wat ruwer mocht zijn omdat het verhaal zo donker is. Soms is de bladindeling niet minder dan geniaal. Sommige eerste pagina’s van elk deel zijn als zo’n bijbelse panelen die je in een kerk ziet hangen. Oh ja en de cover is wat mij betreft één van de mooiste covers ooit.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian