0
Posted 24/05/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Spotlight : 303

Image Hosting by PictureTrail.comImage Hosting by PictureTrail.com

Garth Ennis heeft een zwakke plek voor stille harde bolsters die de ultiemste confrontaties aangaan zoals John Wayne (zie “Preacher”) en “The Punisher”. Ook heeft hij zijn ergernissen en idealen nooit onder stoelen of banken gestoken. In “303” is dat niet anders.

“303” is het verhaal van een Russische Kolonel die na een bloedig avontuur in Afghanistan waarbij meerdere partijen betrokken zijn, besluit naar Amerika te trekken om iets te doen wat in zijn ogen ultieme rechtvaardigheid is, dit na een leven vol van gewapende conflicten over gans de wereld die uiteindelijk allemaal zinloos zijn gebleken… De titel slaat op het geweer dat hij zal gebruiken om dit doel te bereiken, een antiek brits legergeweer.Ook een Britse officier en een Amerikaanse Sheriff spelen een belangrijke rol in dit verhaal. Praktisch iedereen doet gewoon zijn job, maar raakt op de één of andere manier betrokken in verschrikkelijke situaties waar ze zelf geen hand in hadden, altijd in opdracht van een hogere autoriteit. De werkelijke monsters zijn degenen die men niet op het slagveld ziet.

In deze bundel klaagt Ennis het Amerika aan dat als grondslag voor alle beslissingen de Dollar heeft. Men kan hierin heel wat kritiek vinden tegen het beleid van de republikeinse regering maar uiteindelijk blijft het een tijdloos verhaal. Het tekenwerk van Jacen Burrows is A+. Alles is perfect : lay-out, landschappen, gezichtsexpressies, …. Nog nooit iets gelezen van deze man maar hopelijk zal deze samenwerking met Ennis daar verandering in brengen.

Ik heb alvast van de eerste tot de laatste pagina genoten van dit boek. Eenmaal begonnen kon ik niet meer stoppen met lezen, de leeservaring kwam voor mij bijna overeen met het bekijken van een film. Ennis did it again !

Image Hosting by PictureTrail.comImage Hosting by PictureTrail.com

(Zoals jullie merken heeft Brainfreeze een helpende hand erbij. Bij deze stel ik jullie Spiff voor, een comic liefhebber in hart en nieren. Spiff schrijft prachtige reviews en spotlights. Dus het zal niet bij deze spotlight blijven, wees daar maar gerust van. Welkom Spiff — Malkavian)

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian