0
Posted 19/05/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Spotlight : Preacher

Iemand vroeg me meer uitleg over Preacher.

Ik schreef hem het volgende:
Preacher, eigenlijk de schrijver Garth Ennis staat garant voor loei harde actie.Beeld je een scenario aan de hand van Quentin Tarantino op een coktail van speed en lsd en dit in de stijl van “From Dusk till Dawn”.Jesse Custers krijgt de Genesis kracht tijdens een mis. Hij kan metzijn stem mensen bevelen opleggen, houdt van ouderwetse café gevechtenen is op zoeknaar God de vader om hem een schop onder zijn kloten tegeven. Hij kan hiervoor op de hulp rekenen van Tulip, een ex-liefjedat op de vlucht is voor de maffia en op die van Cassady, een op en top Iersevampier dat liever bier drinkt dan bloed en gothic vampires sissiesvindt.Mijn favoriet karakter is toch de eigenaar van het vleesfabriek, metzijn ongelooflijke perverse fantasie.

Garth Ennis brengt trouwens dat typetje nog eens naar voren in “Authority: Kev”. Meer vertellen would spoil the fun!

Preacher TP #1-9
Garth Ennis (Writer) Steve Dillon (Artist) Glenn Fabry (Covers)

Hun samenwerking (W+A) begon toen Garth Ennis “Hellblazer” aan het schrijven was en Glenn Fabry kwam er pas later bij.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian