0
Posted 15/05/2007 by Malkavian in Tv/Film
 
 

Films : Kuifje in 3D

Voor de verandering eens iets over een Europese strip, beter nog zelfs. Werk van eigen bodem. Kuifje. Steven Spielberg heeft de rechten verworven van Kuifje voor er een film van te maken. Nu hebben ze vandaag op Standaard Online nieuws geplaatst daarover dat ik jullie niet kon weerhouden.

De Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson, bekend om zijn trilogie Lord of the Rings, gaat in zee met Steven Spielberg om drie langspeelfilms rond de stripfiguur Kuifje te maken.

De films zullen met een driedimensionale techniek gemaakt worden. Spielberg en Jackson willen, voor de firma Dreamworks, de allernieuwste beeldtechnieken gebruiken.Volgens het Amerikaanse weekblad Variety zullen zowel Spielberg als Jackson elk één film regisseren. Het is nog niet bekend wie de derde regisseur wordt.

Jacksons bedrijf Weta Digital, dat instond voor de vernieuwende speciale effecten van Lord of the Rings, heeft al een film van twintig minuten gemaakt waarin de personages van Hergé een nieuw (animatie)leven opnemen. De film zou de kijkers met verstomming hebben geslagen.

Spielberg spreekt over een nieuwe geboorte van de personages van Hergé. ‘Ze drukken emoties uit op een manier die tot dusver niet mogelijk was bij personages die geschapen en geanimeerd waren door de computer. We willen dat de avonturen van Kuifje hetzelfde realistische effect hebben als de live films. Maar Peter en ik zijn ervan overtuigd dat het geen goed idee zou zijn om de strips van Hergé met realistische figuren te filmen. Dat zou de karakteristieke stijl van Hergé geen recht aandoen. Jackson spreekt in dat verband over een ‘fotorealistische’ stijl.

Verwacht wordt dat Spielberg en Jackson al in het najaar, en zeker volgend jaar, met de opnames kunnen beginnen. Beide regisseurs zijn op dit moment nog bezig met andere projecten: Jackson regisseert momenteel ‘Lovely Bones’, Spielberg werkt aan ‘Indiana Jones 4’.

Bron : Standaard Online

Ik kijk allesinds uit naar een film van toch één van Belgisch grootste trots. Het feit dat het 3D animatie film is valt me een beetje tegen, omdat ik juist uitkeek naar welke acteur ze zouden casten voor die specifieke film. Als ze natuurlijk 3D animaties gaan brengen zoals in Final Fantasy: The Spirits Within, dan zie ik het voor mogelijk. Zolang ze het maar niet Monsters & Co style gaan brengen. Ik wacht angstvallig op de eerste beelden

Geef je mening over de Kuifje film op het BrainFreeze Forum.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian