0
Posted 08/05/2007 by Malkavian in Tv/Film
 
 

Review : Spider-man 3

Spider-man 3, bijna iedere comic fan zat op deze film te wachten. De Twee vorige waren prachtig. De eerste gaf mooi weer hoe Peter Parker aan zijn krachten kwam, hoe hij er leerde mee omgaan. De wereld veranderde plotseling voor hem. Van de kleine nerd waar geen kat naar omkeek naar de Friendly neighborhood spider-man. Natuurlijk vraagt elke held om een vijand. En in de eerste film was dat Norman Osborn als de Green Goblin. In de tweede film kreeg spider-man het nog harder te verduren en ging men voor 1,5 vijand. Doc Octopus en Harry Osborn, de zoon van de Green Goblin die er alles in het werk zet om Spider-man/Peter te vermoorden.

In Spider-man 3 gaan ze voor nog meer vijanden. Niet alleen heb je nu Harry als New Green Goblin, maar ook eens Sandman en mijn favoriete spidey-nemesis Venom. Als ik Spidey zou zijn ik had me in de kelder verstopt want zoveel vijanden op je dak is wat te veel van het goede. En dat merk je ook in de film. Harry/Green Goblin ziet er goed uit alhoewel het gevoel van een Green Goblin ver te zoeken is. Maar de jongere versie ziet nice uit. Alhoewel ik een Back to the Future dejavu had met het HooverBoard was de actie in de steegjes zalig gebracht.

Op het eerste zicht was Sandman er met een flauw excuus in de film gebracht. Flint Marko zou de feitelijke moordenaar zijn van Ben Parker, Spidey’s Oom (Zie 1ste film) Maar het verhaal achter Marko vond ik niet slecht, zijn verkeerde keuzes die hij maakte voor zijn zieke dochter. Het was eens iets anders dan de Evil by Nature of by accident. Het ontstaan van Sandman was echt prachtig. Pure CG show-off maar niet te min, prachtig gedaan.

Venom is mijn favoriete Spidey Villian, al sinds ik comics ben beginnen lezen. Mijn eerste echte Spidey Comic arc dat ik las was een grote Battle Royal met Spiderman, Dobbelganger, Venom, Hobgoblin, Ghostrider en Blaze, … Echt zalig. In de film brengen ze hem niet zo goed in beeld. De origin is eigenlijk de makkelijkste optie die er was. Ok, de Comic versie was totaal geen oplossing (Secret Wars). Maar ik had toch wel gedacht dat ze voor de cartoon versie gingen gaan. Ze hebben John Jameson geintroduceerd in Spider-man 2, de zoon van J.Jonah Jameson, de Astronaut. Dus ik was 100% zeker een SpaceShuttle crash te zien met John erin die een zwarte ruimte steen had mee genomen. Gewoon al denken aan die actie scene die in de film zou komen laat me al watertanden. Maar helaas hebben ze gekozen voor een stomme meteoriet waar venom uitkomt en het toeval dat die inslaagt op enkele meters van Peter en M.J. in het park. Zucht

Venom zorgt eens hij contact heeft gemaakt met Spider-man voor een humeur wisseling en plotseling heb je Evil Spider-man en Emo-Parker. De vraag of ik nu schrik moest hebben van de nieuwe Peter of hem moest uitlachen was niet volledig duidelijk. Als je de film gaat zien zal je wel merken wat ik bedoel. Zeker als je de scenes tussen de Saturday Night fever walk en de confrontatie met Eddie Brock vergelijkt.

Eddie Brock, de sukkelaar die Peter Parker probeerd te zijn maar er helaas grandioos in mislukt en daardoor een enorme haat voelt tegenover Peter. Als Peter dan Venom verstoot vind de Symbiont een makkelijke prooi in Eddie Brock. Er is veel discussie rond Topher Grace, de acteur van That 70’s Show die Eddie speelt. Topher zou oa te mager zijn om de robuste Venom te spelen. Maar persoonlijk vind ik dat hij een goede Eddie Brock/venom heeft neergezet. Vooral de sarcastische opmerkingen van Venom deden me denken aan de comics.Het eind gevecht daarin tegen was een beetje te veel van het goede. Ik ga niet te veel verklappen maar Team-ups in Comic verfilmingen zijn iets delicaat. Het doet direct terug denken aan Batman miskleunen.

In het geheel vond ik Spider-man 3 geen slechte film. Er zat gewoon iets te veel in en het gaf de indruk dat de film meer bestond uit losse stukken dan één groot geheel. Venom kon met alle gemak van de wereld een film op zijn eentje dragen. Sandman en New Green Goblin zou meer dan genoeg geweest zijn. De verkeerde keuze in de origin van Venom, brachten de feest vreugde een stuk naar beneden. Emo-Parker was ook niet echt een hoogte punt. Maar de actie opzich was goed, de CG Venom is prachtig gedaan en Sandman natuurlijk ook. Voor mij persoonlijk was dit de slechtste Spider-man film van de 3. (Spider-man 2 op de eerste plaats) Maar opzich was hij wel genietbaar.

Score : 6/10

Ik geef Spider-man 1 8/10 en Spider-man 2 9/10, kwestie dat je weet wat ik van de andere vond.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian