0
Posted 02/05/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Spotlight : Spawn (Revamped)

Spawn ondergaat een relancering vanaf Spawn # 166. Het moest bijna, als we er rekening mee houden dat de serie verder moest lopen want , de wereld werd vernietigd en iedereen wie daarin leefde werd gedood. Ok., ok., de wereld bleef niet zo lang dood. Gelukkig, bezat Spawn godlike krachten (Die hij in de Armageddon heeft verkregen, zie Spawn Armageddon) en kon hij eenvoudig de aarde opnieuw creëeren van scratch, met een belangrijk verschil, No Evil. Of minstens, dat was wat hij dacht. Maar hij was verkeerd. Er was een barst in het beeld van de perfecte wereld van Spawn, een barst groot genoeg voor kwaad terug binnen te glijden. Spawn dacht dat zijn werk gedaan was, maar nu vind hij dat de slag tegen kwaad opnieuw moet beginnen.

Toen Spawn onstond uit het brein van Todd McFarlane, was er een duidelijk beeld gevormd over Spawn. Het was iemand die krachten kreeg in ruil voor zijn ziel om terug naar zijn geliefde te gaan. Hij moest daarvoor wel indienst treden in het leger van Malebolgia. Hij kreeg een gelimiteerde hoeveelheid kracht die hij spaarzaam gebruikte op aarde. Elke keer hij die gebruikte , zou zijn tijd ter wereld veel dichter aan einde komen. Men zou vermoeden dat zo’n concept geen jaren lang ging aanslepen. Maar in plaats daarvan, is Spawn slechts één van twee blijvend lanceringstitels van Image Comics die vandaag nog worden gepubliceerd (andere is de Savage Dragon van Erik Larsen’s). Maar de laatste paar jaren haalde Spawn het succes niet meer van de eerste jaren. Meer nog zelfs, van de top 5 titel dat Spawn ooit was schiet niet veel meer over. Spawn komt zelfs niet meer voor in de Top 100.

Reden voor een relaunch dus, of tis te zeggen, wegomlegging. Weg van de duivel en god, weg van Armageddon, aangezien die geweest is. Ze gaan back to basics. Terug naar Spawn die het kwaad bestrijd, niet zozeer duivels en Engelen, maar meer het Horror-achtige. Ze gaan iets volwassener met de nieuwe wending, althans dat is de indruk die ik heb gekregen. Laten we hopen dat ze terug de glorie tijd van vroeger kunnen beleven.

Kleine Preview hieronder, duidelijk dat ze de donkere Horror stijl opgaan met Spawn, Just the way i like it. En hier kan je op het forum je mening kwijt over de nieuwe Stijl van Spawn.

Enjoy

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian