0
Posted 01/05/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Spotlight : StormWatch

De reeks Stormwatch heeft zijn ups and downs gekend sind zijn opstart in 1993 door Jim Lee.
Het was één van de basisreeksen die deel uitmaken van zijn imprint: Wildstorm.Deze werd later opgekocht door Dc.
Wildstorm moet een brug vormen tussen het brave en meer mainstream geörienteerde superheroes en de volwassen gerichte imprint Vertigo.Het Stormwatch team werd gesponserd door de UN, met een orbit satellite basis met de “Weatherman” als CEO . The Weahterman aka Henry Bendix, heeft cybernetische implantaten die rechtstreeks verbonden zijn met zijn brein zodat hij sneller en beter kan inspelen op internationale crisissen. Zijn Field Commander was Jackson King, aka Battalion, die weer later de rol van Weatherman zal overnemen.

Na een massale cross-over “Wildstorm Rising” neemt Warren Ellis het roer over en schrijft deze serie naar nieuwe hoogten. De serie krijgt zelfs een nieuwe start om zo nog meer lezers te trekken. Hij introduceerde allerlei nieuwe zaken, die hij later overneemt naar zijn andere series.
Dit is een vertrekpunt die de moeite is om te lezen. Warren Ellis weet als geen ander om er structuur in te brengen en het geheel een leuke twist te geven.

Uit Stormwatch groeit dan The Authority” voort, een superhelden team met ballen die uiteindelijk het heft in eigen handen nemen en bereid zijn om daarvoor op hun bek te gaan. Een andere serie is “Planetary” waarover ik alleszins ooit dieper wil op ingaan. Natuurlijk krijgen de Britten dan ook hun eigen team “The Monbarchy”, voor de lezers die graag hun comics lezen onder invloed van LSD of mushrooms.

Daarna wordt de reeks nog wel eens opgepikt maar nooit met commercieel succes, alhoewel de serie mij altijd kon bekoren.Zeker de recente serie “Stormwatch: Post Human Division” waarvan de eerste bundel nog moet verschijnen, is er eentje om op je wish list te zetten.Sommige leden zijn hun krachten kwijt, de UN draait de budget zo goed als dicht en ze laten een paar criminele lunatiks in hun rangen.Genoeg stof om nog even door te gaan, daarom geven we Christos Gage (schrijver) en Dough Mahnke (artist)onze onverbreidelde steun.

Enjoy !!

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian