0
Posted 24/04/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Kryptonite bestaat en is niet dodelijk voor Superman

Kryptonite is niet langer een fictief mineraal waar onze Superman schrik van heeft. Het is nu een mineraal dat gevonden is in een mijn te Jadar, Servië. En ik kan je zeggen het is niet groen en is zeker niet radioactief. Het heeft wel dezelfde unieke chemische samenstelling zoals het in de superman strips is omschreven.

Onderzoekers van de Rio Tinto groep ontdekte het ongewone mineraal en riepen de hulp in van Dr.Stanley wanneer ze het niet terug vonden in de literatuur. Wanneer Dr.Stanley de samenstelling had gevonden was hij enorm verrast dat de formule wel in de literatuur voorkomt, de fictieve literatuur.

“Towards the end of my research I searched the web using the mineral’s chemical formula – sodium lithium boron silicate hydroxide – and was amazed to discover that same scientific name, written on a case of rock containing kryptonite stolen by Lex Luther from a museum in the film Superman Returns.The new mineral does not contain fluorine (which it does in the film) and is white rather than green but, in all other respects, the chemistry matches that for the rock containing kryptonite. The mineral is relatively hard but is very small grained. Each individual crystal is less than five microns (millionths of a metre) across.”

Het mineraal kan niet door het leven gaan als Kryptonite, aangezien er al een element op de Tabel van Mendeljev Krypton noemt. Het zal dus als Jadarite door het leven gaan, naar de plaats waar het gevonden is, Jadar.

Bron : BBC news

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian