0
Posted 22/04/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Sporlight : The Road to Civil War

Er is al zoveel gezegd en geschreven over Civil War.
Het leuke aan het hele gebeuren is dat er zoveel meer schokkende zaken gebeurden dan we reeds wisten.Het belangrijste gedeelte uit deze trade is dat een vertegenwoordiging van “de machtigste superhelden” samen komen om crisissen te bespreken.Eigenlijk zijn de Illuminaten een aanduiding voor verschillende historische “geheime” genootschappen. De oudst bekende hiervan zijn de Spaanse Alumbrados (letterlijk: de verlichten). Deze groep ketters hielden zich in de 16e en 17e eeuw bezig met het innerlijk leven en de mystiek. In de reeks “Avengers  Uliminati” komen verschillende aspecten van het mystieke aan te pas. Maar met het innerlijke leven worstelen onze helden meer. De Registration Act zorgt zelfs voor een breuk.

Hoe dit uiteindelijk verloopt moet je zelf maar lezen in “The Road to Civil War”.

Onze ecologische vriend Hulk krijgt een rekening gepresenteerd door dit illustere gezelschap dat leidde naar Planet Hulk om vervolgens met veel kabaal te bekoelen in Word War Hulk. Al bij al is het idee waanzinnig goed, maar mist de uitwerking/diepgang is redelijk slordig en de verwachte climax komt maar niet.
Vol ongeduld kijk ik uit naar World War Hulk.

Enjoy !!

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian