0
Posted 04/04/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Spider-man : Reign (Review)

Verhaal door Kaare Andrews
Tekeningen door Kaare Andrews
Uitgegeven door Marvel

Spider-man : Reign, een mini serie die zich afspeelt in de toekomst van Spider-man. Peter Parker is oud geworden en heeft zijn kostuum al lang weg geborgen in de kast. Tijden zijn veranderd en de wereld heeft superhelden verboden. New York City zit zonder gemaskerde misdadigers en dus zijn gemaskerde helden niet meer nodig. De burgemeester van NYC gaat in enkele dagen het WEB activeren. Dat is een lazer web rondom de stad die elke superschurk weg houdt uit de stad. En in de stad regeert de burgemeester met zijn politiemacht. De pers wordt gecontroleerd, media aanbanden gelegd en vrijheid is nog maar een woord in de woordenboek, als dat woord er dan nog in zou staan natuurlijk.

Peter krijgt het bezoek van een oude bekende werkgever die de strijd nog niet heeft opgegeven. Hij vraagt Peter terug zijn kostuum aan te trekken en ten strijde te gaan tegen de dictatuur van de burgemeester. Peter heeft er geen zin in, hij wil liever thuis met Mary Jane zitten. Zijn oude knoken willen rust en vrede. Maar toch gebeurt er iets dat ervoor zorgt dat de oude man terug het masker aantrekt. Spider-man is back maar de Burgemeester heeft ook wat vrienden terug gebracht.

Prachtig Spider-man verhaal dat helaas veel te kort is (4 nummers). De tekenstijl past perfect bij het verhaal, het is dan ook beide door Kaare Andrews gedaan. Het verhaal is ruw en hard. Het is een volwassen Spider-man comic met natuurlijk de nodige Spidey Humor. Bij de publicatie van het eerste nummer is een kleine controverse ontstaan. Marvel excuseerde zich onmiddelijk en zei dat lezers het verhaal terug mochten brengen. De reden? De oude Peter Parker zat naakt op zijn bed en je kon zijn klokkenspel zien. In de re-print is dat natuurlijk mooi bedekt door een schaduw erover te plaatsen. (kheb de ongecensureerde versie erbij geplaatst. …. Whats the big fuss?)

Voor mij persoonlijk een van de betere Spider-man comics die er is.

Score : 8/10

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian