0
Posted 23/03/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Superman : Red Son (Review)

Verhaal door Mark Millar
Tekeningen door Dave Johnson
Uitgegeven door DC Comics

Naar mijn bescheiden mening zijn er maar weinig goede Superman verhalen. Eigenlijk ligt het figuur Superman me niet zo nauw aan het hart. De kwaliteiten van een superheld worden altijd afgewogen aan zijn vijanden. Hoe slechter en gestoorder de vijand is, hoe inventiever de held moet zijn om hen te overwinnen. Buiten General Zod, Lex Luthor & Brainiac zijn er weinig noemenswaardige tegenstanders, die leiden tot boeiende verhalen.

Niet alleen zijn stomme vermomming maar ook het superieure en/in de verwijzing naar de “Amerikaanse waarden” in Superman, zijn steeds een afknapper geweest. Zeker deze twee laatste worden door de Schot Marc Millar op sublieme wijze onderuit gehaald door hem te laten landen in Rusland.  Het al dan niet behouden van de persoonlijke karaktertrekjes van Superman, Lex Luthor, Brainiac en het verrassende einde maken van deze “Elseworlds” Red Son een aanrader om in huis te halen.

More words on that matter would spoil your fun !!

Enjoy.

Score : 8/10

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian