0
Posted 13/03/2007 by Malkavian in Comics
 
 

JuniorPress, het einde van een tijdperk

Juniorpress de nederlandse uitgever van de meeste comics in België en Nederland heeft zijn rechten verloren op de Marvel Comics. Voor iedereen die groot gebracht is met de nederlandstalige versies van Spiderman, X-Mannen, Wolverine enz. is dit nieuws dat inslaagt als een bom. Eind vorig jaar kreeg JuniorPress dit spijtige nieuws te horen. Voor mij persoonlijk is dit een afsluiting van een tijdperk. Hieronder vind je het persbericht dat Anna Loos opstelde.


Juniorpress moet afscheid nemen van haar geliefde Marvel superhelden.
Het geld heeft gewonnen, de ziel heeft verloren.
Hieronder de mail waarmee 28 jaar werken met Marvel wordt afgesloten.

“As we discussed in Frankfurt, Panini has received different offers from other publishers in Holland for both the regular and uk series. To be frank, some of those offers are almost three times as big as the ones that you made to us for 2007. We evaluated all proposals carefully and one publisher proved to be more convincing then the others even if we found a strong interest from all parties. The business plan that they put together and the publishing plan that they suggest are much larger that the ones that JP has been doing for years now. After lengthy considerations, and even if it has been a suffered decision since we have been working together for many years, we have decided that it is in Panini & Marvel best interest to grant the license to another publisher for the entirety of the titles. This new publisher shall start publishing Spectacular Spider-Man (uk) as of January and the regular titles as of April.

I understand that this news will disappoint you, but I trust that you will understand that our own obligations towards Marvel leaves us with no other choice.”

Beste trouwe lezers van Juniorpress comics,
wij hebben hele goede jaren met jullie gehad.
Wij kunnen jullie nu bijna persoonlijk bedanken omdat er nog maar een paar duizend van jullie over zijn.
Het ga jullie goed.

Keep up the the good work!

Namens alle medewerkers van Juniorpress,
Anna Loos en Minggus Lopulalan


Vanaf Maart / April 2007 zal Z-Press Junior Media de licentie overnemen. Z-Press is onder andere verantwoordelijk voor Jetix Magazine. De reeks Wolverine wordt stopgezet en waarschijnlijk zullen ze het formaat van de huidige Spiderman-comic aanpassen. Vroeger had je 3 losse Nederlandstalige Spiderman comics die naar 1 dikkere zijn gegaan. Met de nieuwe uitgever is een opsplitsing naar terug meerdere reeksen niet onwaarschijnlijk.
Ook zal Z-Press deftig aan de verkoop mogen werken, want een hele dure licentie voor een paar duizend lezers.

Time will tell what the future brings.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian