0
Posted 06/07/2006 by Malkavian in Comics
 
 

Wanted (review)

Verhaal door Mark Millar
Tekeningen door J.G. Jones
Uitgegeven door TopCow in 2004

Stel je voor, je bent een gewone kerel die elke dag met tegenzin naar het werk gaat, constant over zich heen laat lopen door jan en alleman, je vriendin neukt je beste maat maar je bent niet man genoeg om ze buiten te kegelen. Het riskantste dat je ooit gedaan hebt is een broodje met wasabi eten. En omdat je je daar wat stoerder door voelt eet je dat dan ook iedere dag. Met andere woorden je bent een loser, een sukkel, een hoopje miserie. Plotseling word de sandwishbar overvallen door een donkere mooie dame, ze begint wild in het rond te schieten en voor je het weet ben je de enige die nog recht staat. Je staat ver te pissen in je broek van schrik. De dame spreekt je aan met je naam en commandeerd haar te volgen. Dit overkomt Wesley Gibson in de mini-serie Wanted van Mark Millar en J.G. Jones.

Wesley, de stoere onderbroek ridder dat hij is, volgt The Fox (dat is de naam van de mooie dame) naar buiten. Daar word hem het nieuws meegedeelt dat hij de erfenis krijgt van zijn wijlen vader. Wesley die nooit zijn vader heeft gekend schrikt zich natuurlijk een ongeluk en nog een tweede erbij als hij te weten komt dat zijn vader gekend was als The Killer. Gekend is mischien een verkeerd woord want alleen de Onderwereld kent die naam. Wesley’s vader en The Fox zijn lid van The Fraternity, een groepering van Villians over de ganse wereld. Leden van The Fraternity zijn onschendbaar, niemand kan hen iets doen, zij regeren de wereld. Jup, je hoort het goed. In Wanted zijn het de Villians die de touwtjes in handen hebben. “Mja, …” hoor ik je al denken ” de Superhelden zullen hen wel tegen houden” *MUUUUUUUUT* wrong answer. The Fraternity heeft elke mogelijke superheld van de aardbodem verwijderd, meer zelfs na een grote veldslag hebben ze zelfs ervoor gezorgt dat niemand de helden nog kon herinneren. Job nicely done zou ik zeggen. Natuurlijk als je de wereld verdeeld onder Villians dan creer je niet echt Vrede op Aarde. The Killer is dan ook vermoord geweest door een onbekende. Wesley krijgt achter deze spoedcursus echte geschiedenis te horen dat de enige manier om de erfenis van zijn vader te krijgen is om de nieuwe Killer te worden en zijn vader te wreken. *Gulp* En toen piste hij in zijn broek van de schok en greep naar een revolver en schoot de vleugels van een voorbij brommende vlieg. Hmmm, hij is inderdaad de zoon van zijn vader. Mischien is er toch nog hoop voor Wesley de loser.

Mark Millar creert een wereld op de vraag die iedere comic liefhebber zichzelf wel al eens heeft gesteld. What if the Villians won? En wie kan daar beter op antwoorden dan de genie achter Ultimate Xmen (#1-33), Ultimates (Vol1 & Vol2), The Authority, Superman:Red Son en sinds kort ook Civil War (Marvel). Millar neemt elementen die we allemaal herkennen uit zowel DC als Marvel klassiekers. The Killer is gebaseerd op Deadstroke, The Fox is Catwoman en zo ga je door de mini reeks nog verscheidene linken kunnen leggen naar oude bekende. De ruwe, grove aanpak van taalgebruik en actie past volledig in de sfeer van het verhaal. De tekeningen van J.G.Jones zijn prachtig, de redesign van alternatieve versies van gekende figuren werkt perfect. Je kan zien naar welk personage de link word gelegt maar zonder dat het een zwakke kopie wordt. Actie shots worden mooi in beeld gebracht. Dit hoort tot een van mijn top favorieten in mijn Comic Collectie. Zeker aan te raden voor de meer volwassen/ervaren comic lezers, en dit voor de subtiele hints naar The Classics. Met andere woorden “Get up you maggots and go fetch yourself a Trade Paperback of Wanted”

Score : 10/10

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian